Прес-центр2 серпня 2017, 11:08

У Кремінній обстежили об'єкти ресторанного господарства.

В останній день липня та 1 серпня членами  робочої групи проведено  рейди по  об’єктах ресторанного господарства м. Кремінна. Склад робочої групи по запобіганню захворювань на ботулізм серед відвідувачів закладів громадського харчування, затверджено розпорядженням голови Кремінської райдержадміністрації від 26.06.2017 р. № 625.

Безпосередньо в ході проведених рейдів власників та працівників закладів було попереджено про недопущення прийняття до реалізації та використання під час приготування страв таких небезпечних харчових продуктів, як:   маринованих грибів і огірків, риби (в'яленої, соленої, копченої), м'ясних продуктів (шинки, ковбаси), овочевих і фруктових консервів, що готувалися в домашніх умовах і зберігалися при кімнатній температурі.

Всім керівникам  закладів ресторанного господарства,  які відвідали члени робочої групи, було надано пам’ятки щодо попередження ботулізму та наголошено на необхідності дотримання  санітарного законодавства, особливо,  в частині зберігання харчових продуктів,   приготування страв, проведення відповідної термічної обробки.

Така профілактична робота буде проводитись і надалі.

Станом на 18 липня п. р. на сайті Міністерства охорони здоров’я  оприлюднено дані, згідно з якими з початку 2017 року в Україні зареєстровано 90 випадків захворювання на ботулізм, у тому числі 9 смертей. Вісім з дев’яти померлих захворіли внаслідок вживання в’яленої риби, четверо – риби промислового виробництва, – уточнюється в повідомленні.