Прес-центр4 лютого 2020, 10:02

У Кремінній продовжує працювати районний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю

Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю - це реабілітаційна установа сфери управління Міністерства соціальної політики та органу соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації, засновником якої є Кремінська районна рада.
Цільовим призначенням Центру є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку дітей з інвалідністю, та/або дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, та дітей диспансерної групи за направленням Кремінської ЛКК, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.
Протягом 2019 року в Центрі було проведено 4432 заняття, спрямованих на корекцію вад розвитку та полегшення фізичного стану дітей, та 14 масово-розважальних заходів, в яких взяли участь і отримали послуги 117 дітей.
На початок 2020 року на обліку в Центрі перебуває 67 дітей, з яких: 41 дитина з інвалідністю, 13 дітей з групи ризику віком від до 4 років за Програмою раннього втручання, 13 дітей диспансерної групи з хронічною патологією за довідкам ЛКК.
Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів є неприбутковою комунальною установою і фінансується за рахунок надходжень з районного бюджету. Всі послуги згідно до законодавства України надаються дітям безкоштовно.