Прес-центр5 серпня 2020, 13:08

У Кремінній проведені рейди, спрямовані на ліквідацію місць несанкціонованої торгівлі

У Кремінній проведені рейди, спрямовані на ліквідацію місць несанкціонованої торгівлі.

Однією із проблем у сфері торговельної діяльності, особливо в літній період, є несанкціонована або, так звана, стихійна торгівля на вулицях населених пунктів.

Продовольчі товари негарантованої якості та невідомого походження в таких місцях можуть, придбані споживачами, можуть викликати епідемічні та епізоотичні ускладнення, особливо в період дії карантину, який введено з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та який продовжено до 31 серпня 2020 року.

Не зважаючи на вимоги чинного законодавства, що регламентує торговельну діяльність,  та заходи, які вживаються відповідними службами,  на території міста можна зустріти випадки стихійної торгівлі, які здійснюються з грубим порушенням санітарних норм, правил торгівлі та уникненням сплати податків і зборів.

Сьогодні райдержадміністрацією спільно із представниками Кремінської міської ради, Кремінського відділу поліції ГУНП у Луганській області, Рубіжанського міськрайонного управління  Держпродспоживслужби в Луганській області було проведено рейд, направлений на виявлення та ліквідацію місць несанкціонованої торгівлі. Під час проведеного рейду було обстежено центральні вулиці міста та прилеглу територію до ринків, район лікарні. По факту встановлені випадки стихійної торгівлі сільськогосподарською продукцією поблизу магазину «АТБ».

Продавців, що здійснювали незаконну торгівлю. було попереджено про персональну адміністративну відповідальність за вчинення подібних дій.   Вкотре їм нагадали про те, що реалізація сільськогосподарських товарів повинно здійснюватись виключно зі спеціально обладнаних торговельних місць (столів, прилавків тощо) та  на території ринків.

Шановні мешканці Кремінського району! Ще раз попереджаємо вас про можливу небезпеку під час купівлі продуктів харчування в місцях стихійної торгівлі. Уникнення від таких покупок дозволить зберегти ваше здоров’я та ваших родин.

Рекомендуємо користуватися лише послугами стаціонарної торговельної мережі продуктових магазинів та сільськогосподарських  ринків.