Прес-центр6 лютого 2018, 16:02

У Кремінній пройде низка заходів за підтримки Міністерства культури України

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Масляна - це древньослов’янське свято, зароджене на території нашої Батьківщини. А, оскільки, українці є спадкоємцями традицій Київської Русі, то Масниця – наше культурне надбання, незалежно від особистих релігійних переконань – християнських чи язичницьких. 
У цьому році на масляному тижні у Кремінній пройде низка культурно – просвітницьких заходів за підтримки Міністерства культури України. Так, 17 лютого з 11 – ї до 13 – ї години на площі Красній міста буде організована концертна програма за участі професійних артистів Анжеліки Рудницької, Іво Бобула, Ольги Нестеренко, Марії Кононової, Тараса Компаніченка та виконавців Кремінського районного будинку культури. 
А взагалі – то, як було зазначено на нараді у голови Кремінської райдержадміністрації Наталі Чехути, візит творчої групи до Кремінної розпочнеться 15 лютого. Цього дня у районній музичній школі буде організовано майстер-клас з фольклористики за участі представників Національного університету ім.. Т. Шевченка та творча зустріч з кобзарем, бандуристом і лірником, заслуженим артистом України Тарасом Компаніченком. 
16 лютого у «Кадетському корпусі імені героїв «Молодої гвардії» планується встановити рекорд України з масового ліплення вареників. Після чого їх передадуть нашим захисникам на передову. В суботу 17 лютого на площі Красній чекають усіх бажаючих на свято «Весну зустрічаймо! Зиму проводжаймо!».