Прес-центр26 жовтня 2018, 15:10

У Кремінній пройшло урочисте зібрання та фінальний концерт аматорських колективів первинних ветеранських організацій району

До 74-ї річниці з Дня визволення України від нацистських загарбників 26 жовтня у Кремінній пройшло урочисте зібрання та фінальний концерт аматорських колективів первинних ветеранських організацій Кремінського району. 
Під час урочистостей до присутніх звертались заступник голови райдержадміністрації Лариса Махура, заступник голови районної ради Борис Руденко, заступник міського голови Ірина Китайгора, голова районної організації ветеранів України Олександра Старикова.
«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто зробив неоціненний внесок і забезпечив визволення України у Другій світовій війні. На превеликий жаль, немало болю українському народу приносить і сьогодення. Бажаю всім нам, щоб це була остання війна на нашій землі! Миру і злагоди!», - сказала Лариса Махура.
Також керівники району вручили Грамоту облдержадміністрації Аллі Івановні Колякі – багаторічній учасниці народного хору «Ветеран Кремінщини». Жінка працювала 25 років вчителем в Житлівській школі. Нагороджена медаллю «Ветеран праці». 
Після урочистої частини зібрання настала черга творчих виступів ветеранів - учасників районного огляду-конкурсу аматорських колективів первинних ветеранських організацій району. Під егідою районної організації ветеранів України, він, як і минулими роками, проходив у сільських громадах, а гала - концерт традиційно присвятили річниці визволення України від нацистів. 
Після заходу його учасники поклали квіти до Меморіалу Слави та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків. Війна забрала їх життя, але не пам'ять про їх звитягу... .