Прес-центр5 травня 2018, 14:05

У Кремінній пройшов тематичний захід «Повір у себе!»

У Кремінній пройшов тематичний захід «Повір у себе!».

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю. Долучитись до світової спільноти вирішили і в Кремінній. Ініціатором сьогоднішнього тематичного заходу стали Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю та  Луганська обласна державна адміністрація.

До учасників акції звернулись голова ЛАООІ Микола Надулічний, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, голова Кремінської РДА Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко.

Щороку в Україні кількість людей з інвалідністю збільшується. Ця невтішна тенденція покладає особливі зобов’язання як на владу, так і на суспільство.

Наші земляки, люди з особливими потребами виготовили ляльку, що стане брендом Луганської області. Такі ляльки – мотанки Микола Надулічний вручив посадовцям та обласній спеціальній загальноосвітній школі – інтернату.

Вихованці цього закладу, що розташований у Кремінній, а також юні актори театрального клубу осіб з інвалідністю м. Севєродонецька  стали учасниками флешмобу, який присвятили боротьбі за права людей з інвалідністю.

Метелик – символ душі, безсмертя, воскресіння, здатності до перетворень та трансформації. Тому учасникам акції запропонували прикріпити символічного, паперового метелика до кульки, загадати бажання та випустити його у небо.

Сьогодні потрібно докладати зусиль задля більш глибокого сприйняття проблем, пов’язаних з інвалідністю, а, отже, і їх вирішення. Саме таку мету ставили собі організатори заходу, який вийшов щирим і  яскравим.