Прес-центр6 листопада 2018, 15:11

У Кремінній розпочато будівництво двох лікарських амбулаторій.

У липні поточного року наказом Мінрегіонбуду було затверджено Перелік проектів і заходів, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. 
До вказаного переліку увійшло будівництво двох лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини по площі Парковій та провулку Медовому міста Кремінна. 
Обсяг фінансування двох проектів становить 7772,94 тис. грн. Наразі будівництво розпочато. 
За інформацією Кремінського центру надання первинної медичної допомоги, протягом останніх двох років в районі проведено значну роботу щодо укріплення матеріально-технічної бази первинної ланки. 
Так, у рамках виконання Регіональної цільової програми було придбано 6 одиниць спеціалізованого автотранспорту на суму 1108600грн., проведено капітальний ремонт Варварівської СЛА ЗП-СМ на суму 24887 грн., закуплено медичного обладнання (ЕКГ - апарати, холодильники та ін.) та комп’ютерної техніки на суму 437280 грн., розроблена проектно-кошторисна документація по проектах на 2018-2020 роки щодо ремонтів амбулаторій загальної практики, розпочата реконструкція будівлі Новоастраханської сільської лікарської амбулаторії.