Прес-центр23 серпня 2018, 14:08

У Кремінній відзначають День Державного Прапора України.

23 серпня в Алеї Пам’яті Героїв України по вулиці Шевченка пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапору України. 
Серпневого ранку біля стели з барельєфом Тараса Шевченка зібрались керівники району і міста, гості Кремінщини із Львівської області, делегації від організацій та установ, громадськість, молодь. 
Під звуки Державного Гімну український національний прапор підняв учасник проведення АТО, військовослужбовець військової частини А 1979 Руслан Слюсарь. 
Вітаючи кремінян і гостей за світом, голова райдержадміністрації Наталя Чехута сказала: «Сьогодні на цьому заході присутні наші побратими із Заходу України, які наразі перебувають на Луганщині як активні учасники проекту «Змінимо країну разом!». Завдяки нашій тісній співпраці з ними у різних сферах, країна дійсно змінюється на краще. Своїми спільними зусиллями ми зшиваємо нашу країну в одне ціле. Також в такий значущий для кожного українця день я хочу закликати вас передавати вітання нашими захисникам, а також жителям нашої області з «тієї» частини, бо Луганщина у нас одна». 
До вітальних слів приєднались голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, голова Турківської районної ради Володимир Лозюк та голова Радехівської районної ради Марія Климочко. 
Солісти районного будинку культури додали святу у синьо – жовтих кольорах творчого забарвлення. 
День українського національного прапора святкують як в Україні, так і за її межами. Бо для багатьох з нас – це більше, ніж державний атрибут, це більше, ніж символ. За нього, як і за набуття Україною державності і незалежності, боролись наші предки. Ця боротьба триває і нині!