Прес-центр3 жовтня 2018, 10:10

У Кремінській гімназії пройшла зустріч із педагогічними працівниками Сколівського району.

2 жовтня у Кремінській школі – гімназії пройшла зустріч вихованців та педагогічного колективу із вчителями Козівського опорного навчального закладу Сколівського району Львівської області. Обидва навчальні заклади є учасниками «дзеркального» міні – проекту в межах більш потужного проекту освітніх обмінів між Львівською та Луганською областями #Змінимо_країну_разом». 
У комунікації взяли участь голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, інші посадовці районної державної адміністрації, а також захисники – бійці одного з підрозділів ЗСУ, який наразі дислокується на Кремінщині. До речі, двоє з прибулих військовослужбовців самі із Львівської області. 
Вітаючи вчителів зі Сколівщини, голова райдержадміністрації сказала: «Дорогі наші родичі, бо назвати вас гостями вже якось і недоречно через те, що дружба між нашими районами стала тісною і продуктивною. Я дуже вдячна обласній владі за дієву підтримку наших прагнень до регіональної співдружності. Результати такої співпраці важко переоцінити, оскільки її кінцевий результат – єдина, соборна Україна». 
За традицією, учні Кремінської школи – гімназії передали прапор України з написаними на ньому побажаннями від кремінських та козівських дітей присутнім на заході військовослужбовцям. 
Обидва навчальні заклади провели цікаві презентації своїх освітніх просторів. В ході презентації кремінська гімназія мала певні преференції, оскільки виступи вчителів доповнили їх учні. 
Керівник львівської освітньої делегації, директор Козівського опорного закладу Оксана Клепуц висловила втіху від того, що їм вдалось знайти таких однодумців на теренах Луганської області: «Це вже третій навчальний заклад на Кремінщині, з дітьми чи педагогами якого ми співпрацювали. Але й не підозрювали, які великі плани у Бога. Тому цей візит – це тільки початок. Як то кажуть, у вас був горщик, ми приїхали з кришечкою і будемо разом дбати, щоб у цьому посуді був завжди гарний, український борщ», - підвела риску зустрічі пані Оксана. 
Нагадаємо, що в рамках проекту «Змінимо країну разом!» Кремінським районом підписані угоди про співробітництво зі Сколівським, Стрийським, Радехівським та Турківським районами Львівської області.