Прес-центр16 cічня 2019, 16:01

У Кремінському районі подовжено обмеження масових заходів у звязку із випадками кору.

На порядку денному засідання районної комісії з питань ТБ та НС знову стояло питання складної епідемічної ситуації через випадки захворюваності на кір в м. Кремінна.
Як зазначив заступник голови комісії, начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області полковник служби цивільного захисту Андрій Павлов станом на 9 січня в місті було зафіксовано 11 випадків кору. Слід зазначити, що у районі доволі непоганий рівень охвату щепленням проти кору. Так, за минулий рік вакциновано 95,6 відсотків дітей до 2 років та 92,5 відсотків до 7 років. В навчальних закладах, де зареєстровані випадки кору серед дітей (міські школи № 1, 2, 3 та школа-гімназія), рівень охоплення щепленням знаходиться на рівні 95 відсотків.
Спочатку було вирішено класифікувати випадки захворювання на кір як надзвичайну ситуацію природного характеру - об’єктовий рівень. Але у зв’язку з тим, що від 16 січня кількість випадків захворювання збільшилась і вже становить 20 осіб, з яких 12 дітей, комісією було вирішено змінити рівень надзвичайної ситуації природного характеру з об’єктового рівня на місцевий.
Також прийнято рішення продовжити обмеження масових заходів, особливо з участю дітей, до 1 лютого. 
Головним лікарям КРТМО та районного центру первинної медико-санітарної допомоги рекомендовано вжити додаткових дієвих заходів щодо покращення показників охоплення профілактичними щепленнями, в першу чергу, медпрацівників, педагогів, вихователів; забезпечити медичний нагляд за контактами в осередках захворювання на кір на термін інкубаційного періоду. 
Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності рекомендовано ввести масочний режим та надано ряд інших рекомендацій задля недопущення розповсюдження епідемії.