Прес-центр13 листопада 2018, 15:11

У Кремінському районі створено новий будинок сімейного типу.

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації під керівництвом заступника голови Кремінської райдержадміністрації Лариси Махури відбулось 13 листопада. 
На засіданні йшлось про створення у районі дитячого будинку сімейного типу, розпорядження житлом, право користування яким мають неповнолітні діти, а також 4 неповнолітнім було надано статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 
У зв'язку із тим, що до родини, в якій виховувались четверо прийомних дітей, влаштовано ще одну дитину, позбавлену батьківського піклування після смерті її бабусі-опікуна, статус прийомної сім'ї змінено на статус дитячого будинку сімейного типу.
Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
З новоствореним дитячим будинком в районі буде функціонувати 3 прийомних сім'ї, в яких виховується 4 дітей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 11 дітей.