Прес-центр29 вересня 2020, 16:09

У Кремінському районі встановлено рівень епідемічної небезпеки «жовтий»

У Кремінському районі встановлено рівень епідемічної небезпеки «жовтий».

На засіданні  обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 28 вересня п. р.  було зазначено, що за оцінкою  епідемічних показників у Кремінському районі спостерігається підвищення базового рівня захворюваності на 100 тис. населення, яке відповідає  «жовтому» рівню епідемічної небезпеки  поширення COVID-19 аналогічної комісії районного рівня у Кремінському районі встановлено жовтий рівень небезпеки відносно поширення COVID-19.

У зв’язку із цим голові Кремінської РДА рекомендовано вжити заходів щодо запровадження на підвідомчій території додаткових протиепідемічних обмежень, передбачених пунктом 12 постанови КМУ від 22 07.2020 р. № 641 (зі змінами).

За інформацією гендиректора Кремінської багатопрофільної лікарні Лариси Кульбач, наразі у районі 17 зареєстрованих хворих на коронавірусну інфекцію, серед яких – 3 дитини, 4 медичних працівники.

У зв’язку із цим на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС, яке пройшло 29 вересня під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Клименчукова, було введено низку додаткових обмежень.

Так, крім введення карантину у районній лікарні, обмеженим буде доступ до центру надання адміністративних послуг, управління соціального захисту населення Кремінської РДА. Прийом громадян буде здійснюватись за попереднім записом за телефоном.

Під забороною і проведення будь – яких масових заходів у закладах громадського харчування.

Громадські масові заходи будуть проводитись, але за умови дотримання соціальної дистанції і застосування заходів індивідуального захисту.

Також на засіданні йшлось про необхідність посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень під час проведення агітаційних або таких, що містять ознаки агітаційних заходів.