Прес-центр8 вересня 2021, 10:09

У медичних коледжах Лисичанська та Старобільська щеплено 75 % персоналу, загалом по закладах освіти області вакциновано 51% працівників

В області триває п’ятий етап вакцинації населення, під час якого від COVID-19 щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Про це журналістам розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

За його словами, станом на 1 вересня однією дозою вакцини щеплено 15,1 % дорослого населення Луганщини (в Україні – 12,8 %), а питома вага повністю вакцинованих (двома дозами) – 10,5 % (в Україні – 8,7 %).

З 1 вересня розпочався навчальний рік, тож вакцинація освітян дуже важлива. До того ж, в Україні було розроблено критерії переходу на онлайн освіту. Так, у разі «виходу» області з «зеленої» зони, відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу.

У Луганській області такий показник поки що нижче – однією чи двома дозами вакциновано майже 51% працівників освіти. У лідерах медичні коледжі Лисичанська та Старобільська – там щеплено 75 % персоналу.

«Задля створення міцного колективного імунітету від COVID-19 серед дорослого населення, який збереже їх здоров’я та життя, закликаю вакцинуватися не тільки працівників освіти, а й усіх мешканців Луганщини», – сказав Юрій Стогнієв.

Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що лікувальні заклади області в достатній кількості забезпечені вакцинами: Astrazeneca – 11270 доз, Comirnaty – 8644 доз, CoronaVac – 59164 доз та Moderna – 12495 доз. Для вакцинації працівників освіти до навчальних закладів будуть також виїжджати мобільні групи.