Прес-центр1 лютого 2018, 09:02

У минулому році на розвиток району було залучено понад 15 млн. грн. для реалізації інфраструктурних проектів.

У 2017 році на території Кремінського району була реалізована низка проектів, фінансування яких здійснювалось із залученням зовнішніх джерел. Так, завдяки плідній співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій та громадських об’єднань на розвиток району залучено понад 15 млн. грн. для реалізації інфраструктурних проектів, реалізація яких сприятиме подальшому сталому розвитку району.
У співпраці з Державним фондом регіонального розвитку реалізовані проекти: «Будівництво та розміщення уніфікованих комплектних площинних спортивних споруд, Кремінська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1», «Будівництво та розміщення уніфікованих комплектних площинних спортивних споруд, Красноріченська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Капітальний ремонт п'яти спортивних майданчиків із встановленням тренажерів, м. Кремінна», «Розробка генерального плану, плану зонування території та цифрового (векторного) оновлення картографічної основи м. Кремінна».
Ще вісім проектів були реалізовані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Це будівництво міні-футбольного майданчика з навчально-тренувальних занять дитячо-юнацького футболу в місті Кремінна, будівництво дитячих майданчиків у с. Нововодяне, с. Макіївка, придбання спортивного обладнання для Кремінської загальноосвітньої школи № 4, Кудряшівської, Красноріченської, Варварівської, Новоастраханської загальноосвітніх шкіл. 
 У рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІІ», який реалізується за фінансової підтримки ЄС/ПРООН, реалізовано субпроект «Вуличне освітлення в с. Макіївка. Модернізація шляхом встановлення автономного вуличного освітлення із сонячними панелями (сонячна енергія)».
Як повідомляє управління економіки Кремінської райдержадміністрації наразі у стадії реалізації знаходяться проекти:
• «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна» (реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу);
• «Енергозберігаючий проект у закладах освіти у м. Кремінна» (реалізується за фінансової підтримки НЕФКО);
• «Створення Центру надання адміністративних послуг у Кремінській міській раді» (реалізується за фінансової підтримки проекту ЄС/ПРООН);
• «Створення Центру надання адміністративних послуг у Красноріченській ОТГ» (реалізується за фінансової підтримки проекту ЄС/ПРООН);
• «Будівництво пішохідних переходів пандусного типу в м. Кремінна» (реалізується за фінансової підтримки ПРООН).
Крім того, більше десяти проектів, поданих від Кремінського району, можуть фінансуватись у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Для району це буде означати залучення додаткових коштів для ремонту доріг, реалізацію проектів у галузі охорони здоров’я, проведення модернізації котельного обладнання шляхом переводу котелень на альтернативні види палива, підвищення якості надання освітніх послуг та інше.