Прес-центр1 червня 2019, 20:06

У Міжнародний день захисту дітей у Кремінній пройшов фестиваль «Моя мирна Луганщина» та виставка майстрів «Традиції, що єднають».

В рамках святкування Дня утворення Луганської області у Кремінній відбувся обласний фестиваль дитячої творчості «Моя мирна Луганщина», учасниками якого стали найкращі дитячі колективи з кожної території області. Кульмінаційним моментом фестивалю стало свято фарб Холі і дитяча дискотека.
Цього ж дня на площі Красній працювала виставка майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Традиції, що єднають».
Враховуючи, що 2019 – й рік оголошений роком охорони нематеріальної культурної спадщини, міста та райони області презентували на виставці свої елементи НКС. 
Від Кремінського району, як елемент нематеріальної культурної спадщини, була представлена кудряшівська весільна різка. 
Кудряшівська різка – це весільний кулінарний виріб, який використовують у цьому селі. Ним прикрашають стіл молодят, а по закінченню весілля різки роздають гостям. Рецепт виготовлення виробу передавався в родині Васильченок і дійшов до нас від представниці четвертого покоління майстринь – Надії Пилипко. 
Як відомо, на Луганщині створено обласний реєстр об'єктів нематеріальної культурної спадщини - унікальних регіональних звичаїв, пісень, танців, страв тощо.