Прес-центр16 жовтня 2019, 08:10

У закладах освіти Кремінського району протягом останніх днів пройшли заходи до Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Важливим елементом національно – патріотичного виховання дітей і молоді є відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва.
Розуміння сутності цих свят на тлі подій у новітній історії України є відправною точкою для формування поваги і любові до своєї Батьківщини.
У закладах освіти Кремінського району протягом останніх днів пройшли урочисті лінійки, уроки мужності,тематичні виховні години, музейні уроки, військово-спортивні змагання, перегляд документальних та художніх фільмів, присвячених боротьбі воїнів за незалежність та територіальну цілісність України, інші різноманітні заходи з військово-патріотичного виховання.
Зокрема, у Кудряшівській Паланці імені Богдана Хмельницького відбулося традиційне «Козацьке коло», на якому були присутні представники обласних та районних владних структур, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, освітяни області та Кремінщини, курсанти Луганського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв «Молодої Гвардії», меценати, батьки і громада села. На святі козацька родина Кудряшівської школи посвятила кулішат у козачата, вшанувала пам’ять загиблих захисників України, у тому числі, випускника школи Олександра Горобинського.
У Кремінській ЗОШ № 1, НВК «Новоастраханська ЗОШ-ДНЗ» пройшли лінійки та змагання «Козацькі забави», «Козацькому роду нема переводу».
У Козацькій республіці "Ватра" НВК «Новокраснянська ЗОШ –ДНЗ» відбувся перший Великий збір, на якому новообраний кошовий отаман Боровська Яна склала присягу на вірність своїй козацькій родині.
Учні Кремінської школи-гімназії прослухали включення медіа студії "Розмай", привітали педагогів і однокласників, відвідали концерт у районному будинку культури та подарували воїнам власноруч зроблені листівки.
За інформацією відділу освіти РДА, протягом минулого тижня в освітянських установах району пройшли більше сорока виховних, тематичних заходів.