Прес-центр28 квітня 2017, 15:04

У закладах освіти району пройшов тиждень безпеки життєдіяльності.

28 квітня рятувальники Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області завітали до дитячого садочку м. Кремінна «Катруся». Приводом для візиту стало запрошення керівництва закладу на заключний етап тижня безпеки життєдіяльності дитини. 
Впродовж всього тижня у дитячому садку відбувалися різноманітні тематичні заходи: конкурси малюнків, спостереження, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, ігри-тренінги, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практична діяльність. Крім дітей, до роботи залучалися й їхні батьки, з якими проводилися письмові опитування щодо визначення обізнаності їх у питаннях запобігання та реагування на надзвичайні ситуації. 
Наприкінці тижня безпеки вихованці дитячого садку продемонстрували рятувальникам здобуті навички, розіграли казку «Небезпечні пригоди у лісі», провели тренувальну евакуацію. Рятувальники ж, у свою чергу, розповіли малюкам про небезпеку, яка криється у звичайних, на перший погляд, побутових речах, які є у кожного вдома, нагадали про правила поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. 
Як завжди, саме цікавіше залишають на останок: вогнеборці показали малечі спеціальні бойові костюми, апарати дихання для роботи у задимленому середовищі, дозволили дітям уявити себе в ролі рятувальників, посидіти у кабіні пожежного автомобілю, приміряти захисні каски, подивитися як подається вода для гасіння пожежі. 
Захоплення на зацікавлених обличчях дітей, як свідчення про те, що ця зустріч, принесла їм чимало корисного та надовго залишиться у їхній пам’яті. 

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області