Прес-центр4 жовтня 2019, 11:10

Учасники обласного пленеру малювали Кремінщину.

Наприкінці вересня на теренах області пройшов обласний пленер-виставка молодих художників «Мальовнича Луганщина», участь в якому взяли 52 учні з 10 мистецьких шкіл Сєвєродонецька, Лисичанська, Сватового, Новодружевська, Гірського, Новопскова, Новоайдару, Щастя, Рубіжного, Кремінної та студенти художнього відділення коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв.
Місцем проведення заходу було обрано Варварівку Кремінського району, на території якої розташований Свято - Іллінський чоловічий монастир. Учні мали змогу у природних умовах розкрити всю велич святині, яка заснована в далекому 1680 році, побачити красу архітектурної споруди в поєднанні з сільським пейзажем.
Участь у конкурсі взяли чотири учні та три викладачі Кремінської районної дитячої художньої школи.
Оцінювання творчих робіт та підбиття підсумків пленеру здійснювало журі, до складу якого увійшли відомі в Україні художники та провідні діячі культури та мистецтва.
Серед учасників молодшої вікової категорії (12 – 15 років) II місце посіла Резнік Анна, Кремінська РДХШ, викладач Акініна Олена.
У віковій категорії 16 – 20 років I місце у Горбачової Валерії, яка наразі є викладачем РДХШ, а викладач Маркова Дар’я посіла III місце у старшій віковій категорії (20 – 25 років).
Вітаємо переможців і учасників конкурсу! Бажаємо всім творчого натхнення і нових перемог!