Прес-центр1 червня 2017, 08:06

Учнівська та студентська молодь Кремінної переглянули повнометражний фільм «Спадок нації».

31 травня у залі районної музичної школи пройшов показ першого у новітній історії України фільму про вишиванку «Спадок нації» режисера Олександра Ткачука за сценарієм Лесі Воронюк. 
Як зазначають автори фільму, його головна ідея полягає в тому, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. У «Спадку нації» органічно переплетені два напрямки. Перша площина – етнографічна – показує неймовірне різноманіття унікальних орнаментів, технік вишивки, крою, що залежать від регіону побутування сорочок. Друга – це історії людей, життя яких змінила вишиванка – врятувала, поєднала, стала символом нескореності чи останньою надією…
На перегляд прийшли студенти обласного медичного училища, коледжу культури, учні школи – гімназії та санаторної школи – інтернату. 
Слід відзначити, що фільм справляє певне емоційне враження. Про це, а також про своє сприйняття вишиванки як елемента самоідентифікації поділились учасники перегляду по завершенню демонстрації фільма. Серед тих, хто висловив своє ставлення до вишиванки, безпосередньої до її створення, була і керівник районного творчого об’єднання майстрів «Скарбниця талантів» Лариса Гарькава.