Прес-центр21 травня 2021, 09:05

Українці назвали «Велике будівництво» найкращою ініціативою Зеленського – опитування

Інфраструктурна програма «Велике будівництво» є однією з найкращих ініціатив Володимира Зеленського за два роки його президентства. Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг.

42 % респондентів назвали «Велике будівництво» найбільш вдалою з реформ. На другому місці опинилась «Держава у смартфоні» (40 %). Також серед найкращих результатів у розвитку держави респонденти назвали звільнення полонених і заручників (38 %), зміцнення обороноздатності країни та міжнародну політику (по 30 % в кожній галузі).

У регіональному вимірі до інфраструктурної програми Президента однаково прихильно ставляться у всіх регіонах, однак рівень підтримки в Києві дещо нижчий.

Другий рік роботи Зеленського на посаді Глави держави позитивно оцінюють 57 % опитаних.

Дослідження також показало, що Зеленський залишається лідером електоральних симпатій. Якби президентські вибори відбулися зараз, його результат був би першим (27,2 % серед усіх; 30,2 % серед тих, хто визначився з вибором). Петро Порошенко відстає більше, ніж вдвічі (11,5 % серед усіх; 12,8 % серед тих, хто визначився). Крім нього до першої п’ятірки ввійшли Юрій Бойко, Юлія Тимошенко та Ігор Смешко.

У другому турі Зеленський впевнено подолав би кожного з опонентів.

Соціологічне дослідження проведено 16-18 травня 2021 року, в ньому взяли участь 2 500 респондентів.