Прес-центр21 травня 2020, 09:05

Унікальний код українського етносу – 21 травня відзначається Всесвітній день вишиванки

Унікальний код українського етносу – 21 травня  відзначається Всесвітній день вишиванки. 

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка - своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками.
Нагадаємо, що свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі.

Відтоді акція, що проводиться у третій четверг останнього весняного місяця, щороку набирає обертів і отримує різноманітні форми проведення.
В умовах карантинних обмежень найбільш прийнятною формою святкування є проведення фотосесій або  підготовка  для соціальних мереж коротких тематичних  відео  у традиційному вбранні. Фото ви можете позначати хештегами

#Вишиванка_єднає , #ДеньВишиванки2020 , #ДеньВишиванки #VyshyvankaDay  або створити власний.

Кремінська районна державна адміністрація щиро вітає із Всесвітнім днем вишиванки! Ми приєднуємось до всесвітного флешмобу і пам’ятаємо: вишита сорочка - свого роду оберіг, символ здоров’я, добробуту та краси, щасливої долі й родової пам'яті, любові та святковості. Коли говорять, що людина народилася в сорочці, мають на увазі, що це - щаслива людина.  

Тож бажаємо кожному з вас щастя, любові та єдності! Світлого настрою і світлих думок у вишиваний день!