Прес-центр3 липня 2019, 08:07

Управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації інформує.

З 1 жовтня 2019 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», передбачається надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Управління соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, щомісяця розраховує суму пільги виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім’ї, які мають таке право, та з урахуванням встановлених державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів в АТ «Ощадбанк».

За заявою пільговика виплата пільги може здійснюватися у готівковій формі з  місяця, що настає за місяцем подання такої заяви,  у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ «Ощадбанк».

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Пільговик зобов’язаний повідомляти структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до управління  соціального захисту населення.

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ «Ощадбанк». Інформація надається в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».

За більш детальною інформацією звертайтеся до відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Кремінського УСЗН за адресою: м. Кремінна, вул. Побєди, 1а, другий поверх, кабінет № 206.