Прес-центр4 жовтня 2019, 10:10

Управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації інформує.

З 1 жовтня 2019 року згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», передбачається надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Відповідно до ухваленого рішення, одночасно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Зокрема, пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через АТ «Ощадбанк». Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Водночас, за заявою пільговика, поданою до управління соціального  захисту  населення   до початку  опалювального сезону   (15 жовтня ) або до початку неопалювального сезону (15 травня), у  якій зазначаються необхідні виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі. Таким  особам кошти надходитимуть на їх особисті рахунки. У такому випадку пільговики зможуть зняти кошти  з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.

 Відділом персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління соціального захисту населення проводиться робота щодо уточнення достовірних даних пільговиків стосовно складу сім’ї, наявності всіх необхідних документів та актуальних номерів мобільних телефонів. Тому пільговики зобов’язані повідомляти про зміну всіх обставин, які впливають на нарахування пільг.

Для звірки даних звертайтеся до відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Кремінського УСЗН за адресою: м. Кремінна, вул. Побєди, 1а, другий поверх, кабінет № 206.