Прес-центр29 липня 2020, 10:07

Управління соціального захисту населення Кремінської РДА нагадує про необхідність укладення колективних договорів

Колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов'язань,  з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників, власників та уповноважених ними органів. Всупереч поширеній думці, колективні договори та угоди укладають не лише на державних підприємствах. Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають права юридичної особи.

Положення колективного договору поширюються на всіх працівників підприємства, установи, організації незалежно від того, чи є вони членами професійного союзу, і є обов'язковими як для власника або уповноваженого ним органу, так і для працівників підприємства, установи, організації.

Управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації нагадує керівникам та представникам профспілкових комітетів (трудових колективів) про необхідність укладення, переукладення, або внесення змін та доповнень до діючих колективних договорів в організаціях, установах та підприємствах у зв’язку із втратою чинності або внесенням змін до деяких нормативних актів.

Повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до колективних договорів по Кремінському району проводиться відділом сімейної політики та соціальних послуг управління соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації за адресою вул. Побєди,1а, м. Кремінна, кабінет 205.

За 6 місяців 2020 року управлінням здійснено 26 повідомних реєстрацій колективних договорів, змін та доповнень до них, у тому числі, 11 колективних договорів та 15 змін та доповнень.