Прес-центр9 травня 2018, 12:05

Урочистий мітинг, покладання гірлянди Слави, виставка військової техніки – у Кремінній пройшли урочистості з нагоди відзначення 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Урочистий мітинг, покладання гірлянди Слави, виставка військової техніки – у Кремінній пройшли урочистості з нагоди відзначення 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

Через 73 роки простягнувся ланцюг пам’яті між українськими героями. Звитяга легендарного  покоління, яке перемогло  нацизм,  знайшла своє продовження у нинішніх захисниках України і, маємо сподівання, в кожному з нас.

«Обличчя» Другої світової   - це не парадні марші. Це,  перш за все, численні, незбагнені за обсягом людські жертви, це риторичне питання: «Навіщо?». Але якими б не були причини найбільш кривавого   воєнного  конфлікту ХХ століття, ми  завжди будемо пам’ятати, ми  будемо схиляти голови перед  українцями, які 73 роки тому вибороли мир для своєї багатостраждальної землі, для всієї  Європи.

Вчора і сьогодні  в Україні  проходять  урочистості, тематичні культурно – мистецькі та патріотичні акції, покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам, інші  заходи за участі представників влади та місцевого самоврядування, ветеранів, військовослужбовців, громадськості.

9 травня у Кремінній пройшов районний захід, присвячений 73 – й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ньому взяли участь жителі громади, вихованці навчальних закладів, в т. ч. ліцеїсти «Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії», делегації  від підприємств, організацій, установ,  а також військовослужбовці однієї із частин Збройних Сил України.

Саме військові та ліцеїсти, як нинішні та майбутні захисники України,  розпочали урочисту частину заходів – з виносу Державного прапора та урочистого маршу.

З вітаннями до кремінян та гостей міста і району звернулись голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, заступник військового комісара Рубіжансько -  Кремінського ОМВК майор Денис Дерябкін, голова районної організації ветеранів України Олександра Старикова.

Під залпи  військового салюту  вдячні нащадки легендарного покоління поклали гірлянду Слави та квіти до Меморіалу Слави.

Солісти та колективи районного будинку культури, як і завжди, подарували присутнім чудовий святковий концерт.

Бійці військової частини, користуючись нагодою, розгорнули прямо на площі польову кухню, якою почастували ветеранів, а, врешті, і всіх бажаючих.