Прес-центр26 листопада 2018, 14:11

Увага! Небезпечно для життя!

З початку поточного року на території Кремінського району фахівцями виявлено та знешкоджено 39 вибухонебезпечних предметів: 7 артилерійських снарядів діаметром 152 мм (часів АТО), 4 артилерійських снаряди діаметром 76 мм (часів ДВС), 16 мінометних мін різного діаметру (часів ДВС), 5 протитанкових мін ТМ-35 (часів ДСВ), 7 ручних гранат F-1.
Кремінський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України у Луганській області вкотре застерігає і нагадує про правила поведінки при виявленні вибухонебезпечного пристрою. В такій ситуації необхідно негайно повідомити чергові служби ДСНС, поліції (за тел. 101, 102), не підходити до предмету, не торкатись і не пересувати його, припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету, не користуватись засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух) і головне: дочекатись прибуття фахівців і вказати місце знахідки. 
Пам'ятайте, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду.