Прес-центр7 вересня 2018, 11:09

УВАГА! ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА!

В умовах сухої погоди та шквалистого вітру різко зростає небезпека виникнення пожеж, особливо це стосується відкритої місцевості на територіях населених пунктів. Причини залишаються не змінними – людський фактор, нехтування правилами безпеки.

Наслідки людської недбалості у сукупності із складними погодними умовами, стають вражаючими.

Лише протягом минулої доби (6-7 вересня) до пункту зв'язку 21-ї Державної пожежно – рятувальної частини м. Кремінна надійшло 7 повідомлень про пожежі:

6 вересня

о 09:21 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності за адресою: Кремінський район, с. Красноріченське, відкрита територія об’єднаної територіальної громади.

Пожежу ліквідовано о 11:15 годині. Площа пожежі склала 2,5 га сухої рослинності.

о 11:07 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності за адресою: Кремінський район, Єпіфанівська сільська рада, відкрита територія.

Пожежу ліквідовано о 15:15 годині.  Площа пожежі склала 4 га сухої рослинності.

о 12:13 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності за адресою: м. Кремінна, вул. Курчатова, відкрита територія житлового сектору.

Пожежу ліквідовано о 12:42 годині. Площа пожежі склала 0,8 га сухої рослинності.

о 13:11 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави з розповсюдженням на будівлі і споруди чотирьох приватних угідь, за адресою: Кремінський район, Новокраснянська сільська рада, вул. Залізнична. Негайно до місця виклику було направлено чотири пожежних автомобіля та 16 чоловік особового складу. У зв’язку з можливістю швидкого поширення полум’я направлено додатково ще чотири пожежні автоцистерни. Через сильні пориву вітру та велику кількість сухостою, швидке розповсюдження пожежі створило загрозу займання 36 житловим будинкам, 2 літнім кухням, 8 господарчим спорудам та електричній підстанції потужність 110 кВ.  

Під час гасіння у господарчій споруді пролунало 4 вибухи, після яких знайшли гільзу 45 калібру. За фактом вибуху до місця події направлено групу піротехніків для обстеження території. Під час гасіння дворів виникла загроза вибуху газових балонів, уникнути якої вдалося завдяки вчасним та скоординованим діям рятувальників.  О 14:54 пожежу локалізовано, о 17:30 – ліквідовано.  Пожежною знищено 5 житлових будинків, 4 літні кухні, 7 господарських споруд. Врятовано на пожежі 36 житлових будинків, 2 літні кухні, 8 господарчих споруд та електрична підстанція 110 кВ.

о 18:38 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави та очерету з розповсюдженням на територію приватної дачної ділянки, за адресою: Кремінський район, Михайлівська  сільська рада, с. Пристине. Пожежу ліквідовано вже о 3:17 годині 7 вересня.

Площа пожежі склала 4,5 га сухої рослинності. Внаслідок пожежі пошкоджено конструктивні елементи дачного буднику. Врятовано 4 житлових будинки.

о 20:52 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності та очерету за адресою: Кремінський район, с. Красноріченське, відкрита територія об’єднаної територіальної громади.

Пожежу ліквідовано о 04:26 годині 7 вересня. Площа пожежі склала 4,5 га сухої рослинності.

7 вересня

о 06:45 годині надійшло повідомлення про загоряння сіна та конструктивних елементів гаражу приватного угіддя за адресою: Кремінський района, с. Єпіфанівська, вул. Молодіжна.

Пожежу ліквідовано о 10:05. Внаслідок пожежі знищено 8 тон сіна, покрівля гаражу, мотоцикл.

В усіх випадках за попередніми даними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Шановні мешканці району!

Вкотре нагадуємо та застерігаємо - палити, розводити та залишати  багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь в лісосмугах, на узбіччях доріг і поблизу них, спалювати суху рослинність та сміття, категорично забороняється!

Пам'ятайте, що в умовах сухої, спекотної погоди при сильному поривчастому вітрі невеличкі осередки вогню дуже швидко розповсюджуються і переростають у великі пожежі.

 

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області