Прес-центр14 вересня 2018, 12:09

Увага! СТОП булінгу.

На виконання заходів Комплексної програми профілактики та боротьби зі злочинністю у Кремінському районі, 12 вересня було розпочато профілактичну роботу у навчальних закладах. 
Так, на базі міської школи № 4 спеціалістом служби у справах дітей та інспектором ювенальної превенції був проведений правовий лекторій на теми «Булінг», «Права та обов’язки дітей». Учасники заходу у формі гри вивчали конституційні права та обов’язки громадянина України, говорили необхідність навчального процесу та повагу до педагогічної роботи. Діти з зацікавленістю слухали табрали участь у заході. Особливу увагу було приділено особливостям кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх.
Як відомо, булінг визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей. Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.