Прес-центр12 березня 2019, 12:03

В ході колегії райдержадміністрації підведені підсумки соціально – економічного розвитку району за 2018 рік.

12 березня голова райдержадміністрації Наталя Чехута провела засідання колегії. На ньому були розглянуті підсумки соціально – економічного розвитку району за минулий рік. Аналіз проведено за такими галузями як промисловість, агропромисловий комплекс, підприємництво, стан розвитку споживчого ринку, надання адміністративних послуг, сприяння iнвестицiйнiй дiяльностi на території району, зайнятість населення та ринок праці, житлово – комунальний сектор, цивільний захист, охорона здоров’я, робота з дітьми, соціальний захист, освіта, культура, спорт та туризм. 
За оперативними даними Кремінський район посідає третє місце за обсягом промислового виробництва серед районів області. Лідерами за обсягами промислового виробництва є ТОВ «Куб-Газ», ТОВ «Фідлайф» та Українсько - Польське ТОВ «Віко-Україна».
Кількість суб’єктів малого і середнього підприємництва (за статистичними даними) становить 1357 одиниць, чисельність зайнятих у секторі малого і середнього підприємництва - 3772 особи. За попередніми даними Державної фіскальної служби кількість малих підприємств протягом 2018 року у порівнянні з 2017 роком залишилась незмінною. 
На споживчому ринку району продовжуються позитивні зміни в розвитку матеріально-технічної бази торгівлі: створюються роздрібні торговельні об’єкти з покращеним обслуговуванням населення, здійснюється капітальний ремонт діючих та законсервованих об’єктів торгівлі, поширюється система оплати із застосуванням платіжних карток (з використанням POS-терміналів) тощо. Протягом 2018 року на споживчому ринку району було забезпечено баланс попиту та пропозиції. 
Не зважаючи на складну ситуацію в регіоні, торговельна мережа району за кількісними показниками протягом 2018 року залишилась майже без змін. 
Суттєвих результатів досягнуто в плані покращення матеріальної бази освітніх, медичних, спортивних, культурних закладів. Йде комплексне покращення стану об’єктів рекреаційної галузі. 
В цілому, за кожним із напрямків розвитку району спостерігаються позитивні тенденції. 
На колегії прийнято рішення визнати виконання програми СоцЕко та ще двох програм задовільними і представити звіт про їх виконання на сесію районної ради.