Прес-центр4 грудня 2019, 13:12

В Кремінському районі пройшла низка заходів, приурочених до Дня осіб з інвалідністю.

Так, територіальний центр соціального обслуговування організував у центральній районній бібліотеці засідання «круглого столу» з елементами тренінгу «Життя без меж». На заході були присутні представник міської ради Наталія Смалько, завідувач поліклінічним відділенням Сона Мкртчян, начальник відділу надання безоплатної правової допомоги Зоя Жадан, терапевт центру первинної медико - санітарної допомоги Людмила Приходько, які взяли активну участь в обговоренні питань захисту прав осіб з інвалідністю. Під час заходу працівниками бібліотеки було презентовано книжкову виставку «З вірою в любов і в милосердя».
Територіальним центром було організовано надання перукарських послуг на дому особам з інвалідністю. Протягом тижня цими послугами скористались 17 осіб.
Бібліотечними закладами району було організовано благодійну акцію «Ти у світі не один». Вона полягає в тому, що працівники бібліотек відвідують читачів, які не мають можливості прийти до бібліотеки і взяти ту чи іншу літературу.
В районному центрі реабілітації дітей – інвалідів також пройшов ряд заходів. До центру завітало багато гостей, зокрема, представники райдержадміністрації та районної ради, які подарували смаколики. Працівники районної бібліотеки для дітей в рамках акції «Від серця до серця» завітали до центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів з ляльковою виставою та іграми. Разом малювали, танцювали, гралися. Захід був завершений концертом та чаюванням.
Цього дня гості завітали і до обласної спеціальної загальноосвітньої школи інтернату, де перебуває приблизно 70 дітей з особливими потребами. Від районної влади дітям були передані солодощі. Традиційно у гості до малечі завітали волонтери районної дитячої організації «Первоцвіт», активісти з усіх шкіл Кремінної.
Аматори міського будинку культури «Кремінна» представили концертну програму «З добром у серці» для мешканців Кремінського обласного будинку-інтернату для інвалідів та людей похилого віку.
Довідково. За інформацією управління соціального захисту населення протягом поточного року в санаторно – курортних закладах оздоровлено 15 осіб з інвалідністю. Окрім цього, видано 491 одиницю технічних засобів реабілітації та протезно – ортопедичних виробів, а це - 9 крісел-колісних, 178 одиниць ортопедичного взуття та 70 одиниць палиць або милиць.