Прес-центр12 липня 2017, 11:07

В місті проведено рейд з виявлення випадків стихійної торгівлі

Сьогодні, членами робочої групи з числа райдержадміністрації, міської ради, управління Держпродспоживслужби в Кремінському районі та Кремінського ВП ГУНП у Луганській області було проведено рейд направлений на запобігання захворювань на ботулізм, впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в місті та  недопущення виникнення   стихійної торгівлі.

         Під час проведення рейду поблизу території ринку «Вечірній» було виявлено факти невпорядкованої торгівлі, де здійснювалась  торгівля із землі та з рук  продовольчими товарами, в т.ч. хлібом та хлібобулочними виробами, м'ясом птиці та молочними продуктами,  що  є порушенням діючого законодавства в сфері торговельного обслуговування населення. Правилами торгівлі визначено, що торговельне місце продавця (криті чи відкриті столи, прилавки)  має бути належним чином  обладнано та відповідати санітарним, протипожежним та безпечним вимогам.

         З порушниками було проведено  роз’яснювальну роботу  щодо недопущення здійснення  торгівлі в неустановлених місцях, про заборону продажу  продовольчих товарів  невідомого походження без документів, що підтверджують їх якість та походження, а також без відповідного торговельного та холодильного обладнання.  Також зазначених осіб було попереджено про персональну адміністративну відповідальність в разі виявлення повторних фактів порушень  під час продажу продовольчої групи товарів в неустановлених місцях.

         За підсумками роботи робочої групи складено акт та направлено відповідні пропозиції щодо впорядкування торговельної діяльності до міської ради та керівників ринків.

         Наряду з цим райдержадміністрацією проводиться широка роз’яснювальна робота в засобах масової інформації щодо загрози та небезпеки, які несе  стихійна торгівля. 

Райдержадміністрація вкотре закликає мешканців району  здійснювати  роздрібний продаж  надлишків власної сільськогосподарської продукції виключно у встановлених та обладнаних для цього місцях, а споживачів - до придбання продовольчих товарів в торговельних об’єктах, в яких створені всі умови для  безпечного продажу  продовольчої групи товарів.

Дане питання знаходиться на постійному особистому контролі голови райдержадміністрації.