Прес-центр3 cічня 2020, 15:01

В новорічно – різдвяний період представники релігійних спільнот зустрілись в райдержадміністрації.

3 січня в райдержадміністрації пройшла зустріч керівництва району із керівниками релігійних організацій різного конфесійного підпорядкування.
В ході зустрічі керуючий Кремінським округом УПЦ архімандрит Матфій (Крохмаль), настоятель парафії УГКЦ о.Онуфрій Репецький, керівник громади п’ятидесятників «Нове життя» Олександр Пахурін, представники двох релігійних спільнот євангельських християн – баптистів Андрій Доценко і Євген Шакіров та пастор Церкви АСД Олег Карпинський розповіли про проведену роботу в напрямку надання допомоги нужденним, про просвітницьку роботу та інше.
Учасники зустрічі висловили своє, в принципі, негативне ставлення щодо положень резонансного законопроекту № 0931 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу».
Принагідно, заступник начальника Кремінського РВ ГУ ДСНС України у Луганській області Володимир Заморений акцентував увагу на такому питанні як дотримання правив пожежної безпеки у культових приміщеннях.
Завершилась зустріч взаємними привітаннями з Новим роком та Різдвом Христовим, а також спільною констатацією, що наразі суспільно – релігійна ситуація у районі залишається стабільною.