Прес-центр16 вересня 2021, 14:09

В області від коронавірусу вакциновано більше 80% працівників закладів освіти

За весь період вакцинальної кампанії в області щеплено 186 990 осіб, що становить приблизно 32% від загальної чисельності дорослого населення, яке проживає на підконтрольній українській владі території Луганщини.

На вересень 2021 року розроблено графік роботи мобільних бригад та пунктів щеплень для вакцинації освітян області. Про це під час брифінгу для ЗМІ журналістам розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

За його словами, з 20 вересня 2021 року діятимуть нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Школам дозволено буде працювати в режимі офлайн за умови вакцинованих 80% працівників освіти. Зараз в Луганській області щеплення отримали вже більше 80% освітян.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, який також виступив на заході, зауважив, що вакцинація освітян триває: «Є заклади освіти, де щеплено 100% персоналу, та є й такі, в яких показник становить 30-50%. Станом на сьогодні, мобільні бригади ще працюють. Остаточні цифри щодо вакцинації освітян будуть відомі в понеділок, 20 вересня», – сказав він.

Сьогодні проведено нараду з керівниками відділів управлінь освіти області стосовно того, як відбувається вакцинація в громадах.

Про результати вжитих заходів щодо забезпечення щепленням від коронавірусу працівників закладів освіти принаймні однією дозою вакцини Департамент щочетверга та щоп’ятниці інформує Міністерство освіти і науки.