Прес-центр27 листопада 2018, 10:11

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 26 листопада проведено тематичний захід за участі неповнолітніх осіб, які перебувають у конфлікті із законом.

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на базі Кремінського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Луганській області 26 листопада проведено тематичний захід за участі неповнолітніх осіб, які перебувають у конфлікті із законом. 
Участь у заході взяли представники служби у справах дітей, сектору молоді та спорту райдержадміністрації та соціальний фахівець Кремінського РЦСССДМ. 
Підліткам було роз’яснено поняття насильства та його видів, ознайомлено з законодавством, яке гарантує права дітей на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів. Також було зазначено, що держава здійснює захист дитини від усіх форм насильства, образ, недбалого й жорстокого поводження з нею, залучення до найгірших форм дитячої праці, у тому числі з боку батьків або осіб, які їх замінюють, вживає необхідних заходів для забезпечення прав дітей. Після спілкування дітям надано пам’ятки та буклети із назвами установ та організацій, які захищають дітей від насильства із зазначенням їх адрес та телефонів. Спеціалістами відділу пробації запропоновано психологічну допомогу та підтримку у разі необхідності.