Прес-центр27 листопада 2018, 16:11

В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в районі пройшов цикл заходів

Насилля – це поширена проблема в усьому світі серед усіх верств населення, від якої, насамперед, страждають жінки і діти. 
З метою посилення мотивації протидії насильству, набуття навичок особистої безпеки 26 листопада в приміщенні Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді мобільною бригадою соціально – психологічної допомоги для жінок, які опинились у складних життєвих обставинах був проведений міні – тренінг «Насильство – це сміття». Присутніх ознайомили з вимогами законодавства щодо захисту прав осіб, постраждалих від проявів жорстокості і насильства, та вручили пам’ятки з номерами телефонів «гарячих ліній», телефонів довіри, державних закладів та громадських організацій, що надають допомогу постраждалим.
У приміщенні Булгаківської сільської ради фахівцем із соціальної роботи Кремінського РЦСССДМ було проведено лекцію «Життя без насильства». Основною тезою заходу став вираз «Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших». Жінки були ознайомлені з ознаками та видами насильства, дізнались про його шляхи недопущення по відношенню до себе. 
Лекція з елементами тренінгу «Світ без насильства» пройшла 27 листопада і у Червонопопівці. Її провела фахівець із соціальної роботи із мешканками села.
У Невській раді для жінок села було проведено годину спілкування «Сім'я без насильства». Основною метою заходу стало привернення уваги громадськості до проблеми домашнього насильства, поширення ідеї «нульової» терпимості до насильства у суспільстві та забезпечення отримання потерпілими психосоціальної підтримки.