Прес-центр31 cічня 2018, 10:01

В райдержадміністрації пройшла зустріч із представниками місцевих релігійних громад різних конфесій.

30 січня в райдержадміністрації відбулось засідання координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій, в якому взяли участь голова РДА Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, інші посадовці, а також представники релігійних організацій УПЦ, УГКЦ, Церкви АСД, Церкви християн – баптистів. 
Слід відзначити, що подібні зустрічі проводяться періодично і їх основна мета – вивчення проблемних питань життєдіяльності спільнот віруючих Кремінського району, сприяння реалізації ініціатив релігійних організацій в напрямку соціального служіння та реалізації просвітницьких проектів, а також оперативне реагування на можливе порушення норм законодавства про свободу совісті та діяльність релігійних організацій. 
 «В нашому районі релігійна ситуація є стабільною і позбавленою проявів міжконфесійних суперечок та протистоянь, а релігійні процеси не мають ознак втручання у політичне життя, і навпаки. У зв’язку із цим я б хотіла подякувати кожному з вас за особистий внесок у забезпечення стабільності у згаданій сфері суспільного життя», - сказала голова РДА. Вона проінформувала про основні напрацювання у районі протягом минулого року, а також торкнулась питання децентралізації у нашому районі. 
Натомість, присутні керівники спільнот віруючих подякували за проведену роботу, розповіли про здійснену ними допомогу нужденним, про участь у громадському житті, про реалізацію просвітницьких проектів, зокрема, викладання циклу духовної етики протягом літньої зміни у таборі «Мрія» та багато іншого. 
В якості пропозиції, присутні висловили думку про необхідність проведення спільних заходів, наприклад, громадської толоки або опіки над нужденними. 
«Кожен обирає свій шлях духовного життя, але Бог не ділить людей в залежності від цього. Тож і ми повинні бути єдиними і толерантними один до одного», - такий своєрідний лейтмотив подальшої співпраці сформував наприкінці зустрічі о. Онуфрій Репецький.