Прес-центр12 грудня 2019, 14:12

В райдержадміністрації пройшло засідання колегії.

12 грудня на колегії райдержадміністрації в економічному блоці були розглянуті проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Кремінського району на 2020 рік, проект Програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Кремінському районі на 2020-2021 роки. Згадані проекти програм, підготовлені управлінням економічного розвитку, були схвалені колегією та рекомендовані для винесення на розгляд чергової сесії районної ради. Крім того, розглянуто та схвалено звіт про виконання заходів Програми розвитку туризму в Кремінському районі на 2019-2020 роки за 2019 рік з подальшим винесенням його на розгляд чергової сесії районної ради.
Про реалізацію державної політики в сфері містобудування та архітектури у 2019 році на території Кремінського району доповіла в.о. начальника відділу містобудування та архітектури Світлана Світич. Вона зосередила увагу на забезпеченні містобудівною документацією населених пунктів району, а також на питанні обладнання елементами доступності об’єктів соціальної інфраструктури.
Зокрема, посадовець відзначила, що для розвитку територій (планування та забудови) необхідно мати оновлену містобудівну документацію. У разі її відсутності (плану зонування або детального плану території), передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб згідно п. 3 ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» забороняється.
Виходячи з цього одним із найважливіших напрямків у роботі відділу є проведення моніторингу реалізації діючої містобудівної документації, внесення пропозицій щодо розроблення, коригування містобудівної документації, сприяння у розроблянні, оновленні містобудівної документації на місцевому рівні (генеральних планів, планів зонування територій населених пунктів, детальних планів територій).
Із 38 - ми населених пунктів Кремінського району 26 мають генеральні плани, розроблені до 1990 року. По 18 – ти населеним пунктам району розроблені та затверджені плани зонування з 2016 по 2018 роки. У 2017 році розроблено, але ще незатверджено генеральний план, план зонування території міста Кремінна; розроблено та затверджено 5 детальних планів території окремих земельних ділянок, з яких 3 в межах неселених пунктів району, 2 - за межами.
Без оновленої містобудівної документації залишаються населені пункти п’яти сільських рад, а саме: Булгаківської, Кудряшівської, Новоастраханської, Новокраснянської, Червонопопівської, села Залиман, Площанка, Бараниківка Красноріченської ОТГ, с-ща Житлівка, Кузьміне, Діброва Кремінської міської ради.
У зв’язку із цим в. о. голови РДА Володимир Позняк запропонував рішенням колегії надати дорученя місцевим головам активізувати робоату в цьому напрямку.