Прес-центр19 квітня 2018, 09:04

В райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань ТЕБ та НС, де було розглянуто ряд важливих питань

18 квітня в райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань ТЕБ та НС, де було розглянуто декілька питань - запобігання загибелі людей на водних об'єктах району протягом купального сезону, забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період, заходи щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них, стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту Кремінського району та інше.

По першому питанню комісія затвердила план заходів по недопущенню загибелі людей на воді.

З другого питання доповідав начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України, полковник служби цивільного захисту Андрій Павлов. Він зазначив, що за минулий рік на території району виникло 209 пожеж, з них 117 пожеж сухої рослинності, 87 пожеж житлового сектору, 5 пожеж на об’єктах суб’єктів господарювання, а також 34 лісових пожеж (за даними ДП «Кремінське ЛМГ»). У зв’язку з настанням  сухої та спекотної погоди  суттєво збільшується  їх кількість, особливо на відкритих територіях де внаслідок необережного поводження з вогнем  місцевого населення вигоряють великі площі сухої трави, що в свою чергу створює загрозу для населених пунктів, лісових масивів,  дачних кооперативів, кладовищ та інших об’єктів.

Окрім цього слід зазначити, що протягом минулого року по області зафіксовано 2753 випадка загоряння (зростання на 99,1 % порівняно з 2016 роком) і цей показник є найвищім на території України. У Кремінському районі за минулий рік у вогні загинуло 6 людей. Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу й експлуатації пічного опалення та  електрообладнання.

Після обговорень комісією було прийнято ряд рішень задля недопущення виникнення масових пожеж у населених пунктах району.

Серед інших прийнятих комісією рішень – це призупинення функціонування пунктів обігріву, розташованих на території району та затвердження переліку суб’єктів господарювання, галузей та окремих територій, які підлягають постійному та обов’язковому аварійно-рятувальному обслуговуванню відповідними державними службами району.