Прес-центр10 жовтня 2019, 10:10

В райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань ТЕБ та НС, де було розглянуто ряд важливих питань.

9 жовтня в райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань ТЕБ та НС, де було розглянуто декілька питань, а саме: недопущення захворюваності на ботулізм населення Кремінського району, про затвердження переліку місць знищення вибухонебезпечних предметів, забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, запобігання виникнення пожеж у житловому секторі та загибелі людей на них в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, а також готовність джерел автономного електропостачання об’єктів критичної інфраструктури до сталої роботи осінньо-зимового періоду.
По першому питанню комісія вирішила рекомендувати міському, сільським головам, начальнику Кремінського відділу поліції вжити додаткових заходів щодо забезпечення організації проведення комісійних, із залученням спеціалістів перевірок соціально важливих об’єктів, закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків, звертаючи особливу увагу на дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарних, ветеринарних норм і правил під час виробництва та реалізації харчових продуктів, законодавства про захист прав споживачів, правил торгівлі тощо.
По іншим питанням інформацію озвучив начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області, полковник служби цивільного захисту Андрій Павлов.
Він зазначив, що на території Кремінського району за 2019 рік виникло 145 пожеж, у вогні загинули 3 людини, сума прямого матеріального збитку від пожеж склала 553 тис. грн.. За аналогічний період у 2018 році виникло 175 пожеж, в вогні загинуло 4 людини, травмовано 3 людини, сума прямого матеріального збитку склала 2,426 тис. грн. У цілому кількість пожеж у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року знизилась на 17%. Найбільша кількість пожеж виникає в осінньо-зимовий період.
З цього приводу комісією прийнято ряд рішень - затверджено комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території району, міському та сільським головам рекомендовано проаналізувати стан протипожежного водопостачання на підпорядкованій території, провести ремонті відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання, привести в працездатний стан системи пожежної автоматики, аварійного освітлення, оповіщення про пожежу тощо.
Важливим питанням залишається можлива загроза відключення електричної енергії від споживачів під час осінньо-зимового періоду, тому вирішено вжити відповідні заходи на об’єктах критичної інфраструктури - об’єкти освіти, соціальної сфери, охорони здоров’я.