Прес-центр23 грудня 2019, 16:12

В райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Терміновість проведення засідання обумовлена трагедією, що сталась у Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті внаслідок пожежі 22 грудня 2019 року та яка призвела до людських жертв.
Як повідомив начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС в Луганській області Андрій Павлов, наразі відомо про чотирьох загиблих і трьох постраждалих.
«Ми продовжуємо відпрацювання закладів освіти, розташованих в районі, шляхом проведення навчальних евакуаціяй і інструктажів персоналу після трагічних подій в Одесі на початку грудня. Підсумки – є великі питання до організації роботи з пожежної безпеки, аж до того, що евакуаційні виходи знаходяться не у належному стані. Відтепер у зону нашої уваги попадають всі об’єкти з масовим перебуванням людей. Протягом першого кварталу там будуть проведені позапланові заходи державного нагляду (контролю) з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту», - відзначив Андрій Павлов.
Окремо на комісії зупинились на необхідності приведення у відповідний стан систем внутрішнього протипожежного водопостачання (гідрантів), оскільки під час виникнення більш – менш складної пожежі «набрати води з річки» пожежною машиною призведе до втрати дорогоцінного часу.
За підсумками засідання прийняті рішення, які будуть доведені до відома керівників закладів, установ, організацій та виконавчих комітетів місцевих рад.