Прес-центр11 cічня 2018, 08:01

В райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Перше в цьому році засідання комісії пройшло 11 січня під керівництвом голови райдержадміністрації Наталі Чехути. У порядку денному були зазначені наступні питання: затвердження планів заходів із запобігання загибелі людей на водних об’єктах Кремінського району в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та запобігання виникнення пожеж та загибелі людей на них, прийняття плану роботи районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на поточний рік. 
Ще один важливий аспект, якому було приділено увагу на засіданні ТЕБ та НС, - це стан профілактики інфекційних захворювань та невідкладні спеціальні заходи з попередження виникнення епідемічних ускладнень.
З цього питання присутні заслухали начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлану Тутуніну, яка надала інформацію про стан інфекційної захворюваності та санітарно-гігієнічної і епідемічної ситуації у районі.
Як було зазначено, по Кремінському району найбільш актуальною залишається проблема організації безперебійного та безпечного питного водопостачання. Також мають місце грубі порушення через невиконання правил реалізації харчових продуктів тощо. 
З метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та недопущення епідемічних ускладнень, комісія прийняла ряд рішень. 
Так, міському, селищному та сільським головам було рекомендовано затвердити невідкладні заходи, приділивши особливу увагу об'єктам підвищеного епідемічного ризику, забезпечити виконання комплексного плану з профілактики інфекційних, паразитарних захворювань та харчових отруєнь серед населення, комплексного плану заходів щодо санітарної охорони території від занесення та розповсюдження карантинних інфекцій, а також безумовне виконання статті 18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Також у рішенні вміщено рекомендацію вжити заходів щодо організації безперебійного централізованого водозабезпечення населення міста і району водою гарантованої якості, охорони відкритих водойм, не допускати подачу води поза графіком та посилити контроль за належним утриманням систем питного водопостачання, об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання.
Продовольчі ринки і місця роздрібної торгівлі харчовими продуктами незалежно від форм власності повинні привестись у відповідність до вимог чинного нормативного законодавства. 
Відтак, комісія прийняла ще ряд рекомендацій щодо забезпечення виконання завдань з утримання ситуації контрольованою і стабільною.