Прес-центр10 жовтня 2018, 14:10

В райдержадміністрації пройшло засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Позняка відбулось засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На засіданні розглядалися питання: переведення працівників на неповний робочий час у липні поточного року, виконання робіт (надання послуг) застрахованими особами за цивільно – правовими договорами, співвідношення середньої заробітної плати по підприємствам району до середньої заробітної плати по Луганській області за видами економічної діяльності у липні, моніторинг створення нових робочих місць та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району.
Станом на 1 жовтня заборгованість із виплати заробітної плати по району складає 1737,6 тис. грн. З них на економічно активних підприємствах - 87,7 тис. грн. на КП «Кремінна – комунсервіс», 35,5 тис. грн. на КП «Бараниківське СКГ», 25,2 тис. грн. на ТОВ «Форест плюс» та 1589,2 тис. грн. по підприємству – банкруту ПАТ «Кремінський завод «Хімавтоматика».
До участі у засіданні долучились представники Головного управління Держпраці у Луганській області, Кремінського відділу поліції Головного управління національної поліції України, районного центру зайнятості, відділу статистики у Кремінському районі, Рубіжанського об’єднаного управління ПФ, Кремінського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Кремінського відділення Рубіжанської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби в Луганській області, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, міської ради, управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, а також суб’єкти господарювання, по яким за моніторингом оплати праці збільшилося переведення застрахованих осіб на неповний робочий час та виконання робіт за договорами цивільно – правового характеру.
Спеціаліст Рубіжанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Яна Шаповалова проінформувала фізичних осіб – підприємців та голів фермерських господарств про набуття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Державний інспектор Головного управління Держпраці у Луганській області Юлія Борщ надала інформацію стосовно дотримання вимог чинного законодавства при оформленні трудових відносин, державних гарантій з питань оплати праці, соціальних гарантій, охорони праці та відповідальність згідно чинного законодавства за неоформлених працівників.
За підсумками засідання прийнято рішення продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.