Прес-центр11 серпня 2020, 15:08

В райдержадміністрації відбулась координаційна нарада щодо забезпечення виконання Виборчого кодексу України

В райдержадміністрації відбулась координаційна нарада щодо забезпечення виконання Виборчого кодексу України.

Пройшла вона за ініціативи голови райдержадміністрації Олега Клименчукова за участі голови районної ради, представників правоохоронних органів - начальника Сєвєродонецького міськрайонного відділу Служби безпеки України, начальника Кремінського відділу Національної поліції, заступника Кремінського відділу Сєвєродонецької прокуратури, голови Кремінського районного суду, керівників структурних підрозділів РДА та установ.

«У цьому році набув чинності Виборчий кодекс, який, зокрема, регламентує проведення  чергових місцевих виборів 25 жовтня  2020 року. Вибори в ОТГ, що відбудуться 25 жовтня, є логічним завершенням реформи децентралізації в нашій країні. Тому я закликаю всіх взяти активну участь  у формуванні нових представницьких органів і голів ОТГ, адже – це запорука ефективного розвитку громад. З іншого боку,  державні службовці мають безумовно  виконувати виборче законодавство і створювати належні умови для проведення волевиявлення наших громадян », - сказав голова РДА.

На нараді йшлось про основні засади виборчого процесу, зокрема, неупередженість органів влади у своєму ставленні до партій і кандидатів, створення необхідних умов для роботи виборчих комісій посадовими та службовими особами органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування, розміщення матеріалів  передвиборчої агітації у відведених для цього місцях, деякі питання проведення передвиборчої агітації, в т.ч. прихованої, обмеження на проведення агітації, матеріально – технічне забезпечення проведення  виборів, про можливість зміни виборчої адреси тощо.

Присутні на зустрічі представники силових структур   повідомили, що будуть працювати в рамках повноважень задля виконання заходів виборчої кампанії і забезпечення громадської безпеки, а також сподіваються, що ситуація в районі буде стабільною. На порушення виборчого законодавства реакція буде адекватною.

Нагадаємо, що 8 серпня відбулося засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, 1439 перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України. Також постановою ЦВК затверджено календарний план місцевих виборів.