Прес-центр23 cічня 2018, 15:01

В районі готується програма національно – патріотичного виховання дітей і молоді.

23 січня в райдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді Кремінського району. У нараді взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи міських шкіл та гімназії, заступники керівників професійно – технічного ліцею та медичного училища, представники сектору молоді та спорту, відділу освіти РДА, сектору інформаційно – аналітичної роботи. 
 В ході обговорення питань порядку денного, акцент був зроблений на важливості виховання громадянина – патріота, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.
З метою підготовки проекту районної програми з національно-патріотичного виховання на 2018 рік, який буде розглянуто на сесії районної ради у березні, присутні озвучили власні пропозиції по впровадженню у Кремінському районі заходів з національно-патріотичного спрямування. Зокрема, йшлось про необхідність об’єднання численних заходів районного рівня у загальну концепцію, про мотивування підростаючого покоління до формування свідомої патріотичної світоглядної позиції, а також про необхідність інформування дорослого населення про засади реалізації державної гуманітарної політики. 
 Предметом для обговорення на нараді стало також організація та проведення районного етапу гри «Сокіл» (Джура) та створення відповідного оргкомітету.