Прес-центр3 березня 2020, 11:03

В районі проводяться комплексні протиепідемічні заходи щодо профілактики грипу та ГРВІ серед населення

З метою своєчасної організації та проведення протиепідемічних заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ серед населення району в КНП «Центр ПМСД Кремінської райради»  видано наказ генерального директора  № 27 від 01.02.2020 р. «Про затвердження Плану заходів щодо захисту населення від грипу та ГРВІ  на 2020-2024 р. р.», розроблені комплексні заходи з інфекційного контролю.

На медичній раді затверджені локальні протоколи та маршрути пацієнтів на первинній ланці, хворих на гострі респіраторні інфекції.

Щотижнево проводиться моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, госпіталізації дорослого та дитячого населення, вагітних, ведеться спостереження за рівнем захворюваності та відвідуваності дітьми навчальних закладів, щоденно здійснюються профілактичні та дезінфекційні заходи у всіх амбулаторіях ЗП-СМ та фельдшерських пунктах.

Так, за епідемічний  період з жовтня 2019 року до теперішнього часу  зареєстровано захворювань: всього   - 1651, у т.ч. у дорослих - 570,

грип -4, у дітей до 17 років – 1081;  всього госпіталізовано – одного дорослого.

З метою вакцинації медичних працівників  проти грипу виділені кошти з НСЗУ  для щеплень  30 медичних працівників первинної ланки. За власні кошти вакциновано 50 осіб.

У серпні 2020 року була розрахована потреба в щепленні проти грипу групи підвищеного ризику,  яка становить 9613 осіб. Дані передані до Рубіжанської міжрайонної філії ДУ «Луганський  лабораторний центр».

Медичні працівники користуються індивідуальними засобами захисту(марлеві та одноразові маски є в наявності в достатній кількості). Дезінфікуючи засоби придбані для кожного структурного підрозділу ЛПУ в достатній кількості.

В міській амбулаторії ЗП-СМ  на період підвищеної захворюваності функціонує кабінет для прийому осіб з підвищеною температурою тіла, оснащений кварцовою лампою та окремим входом.

В епідемічний сезон постійно проводиться просвітницька компанія з дорослим та дитячим населенням щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя.