Прес-центр7 грудня 2017, 08:12

В районі проводяться рейди з профілактики та протидії дитячої злочинності

Днями спеціалістами служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації спільно зі старшим інспектором з ювенальної превенції та дільничним офіцером Кремінського відділу поліції були відвідані декілька навчальних закладів.
Цього разу спеціалісти служби та правоохоронних органів завітали до міської школи № 2, гімназії, професійного ліцею, обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату.
З учнями було проведено лекції, в яких містилась інформація про Конвенцію ООН про права дитини, види відповідальності за скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень тощо. Фахівці не обмежились груповими формами роботи: ними проведено індивідуальні бесіди з учнями, схильними до девіантної поведінки.
За результатами лекцій та співбесід зацікавлені діти ставили питання.
 Як повідомляють у службі у справах дітей, заходами охоплено понад 250 осіб, а аналогічні профілактичні заходи в районі буде продовжено.
Також слід відзначити, що рейди проводились на виконання доручень голови райдержадміністрації за результатами спільної наради щодо стану профілактики та протидії дитячої злочинності в районі та відповідно заходів Комплексної районної програми профілактики і боротьби зі злочинністю у районі.