Прес-центр20 червня 2018, 15:06

В районі відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури пройшло засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

В ході роботи засідання присутні розглянули питання щодо сім’ї, гендерної рівності, дискримінації за ознакою статі, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, сприяння формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, утвердженню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

В результаті засідання визначено основні напрямки подальшої спільної роботи у цих сферах.

В цілому, було зазначено що на обліку служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації перебуває 23 дитини, які опинились у складних життєвих обставинах. Із них всі 23 перебувають у сімʹях де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Протягом кварталу спеціалістами служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації спільно зі старшим інспектором з ювенальної превенції та дільничним офіцером Кремінського відділу поліції були проведено ряд профілактичних рейдів. З учнями було проведено лекції, в яких містилась інформація про Конвенцію ООН про права дитини, види відповідальності за скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень, форми насильства над дитиною тощо.

Кремінський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками мобільної бригади продовжує здійснювати виїзди у віддалені населені пункти району, проводить моніторинг та надає індивідуальні та групові консультації особам, які постраждали від гендерно – обумовленого насильства. Протягом ІІ кварталу поточного року здійснено 64 виїзди, виявлено 199 клієнтів, яким надано 887 послуг.

Відвідані 14 опікунських сімей та 2 прийомні сім’ї, з метою попередження жорстокого поводження з дітьми, проведено роботу з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками щодо дотримання прав дітей – сиріт.

Фахівцями центру зайнятості постійно проводяться семінари на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», семінари з гендерних питань для громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та учнівської молоді.

Дільничні офіцери поліції виявляють на поліцейській дільниці осіб, які вчиняють насильство в сім’ї (домашнє насильство) або схильні до такої поведінки, та вживають превентивних заходів, передбачених законодавством і спрямованих на запобігання правопорушенням, пов’язаним з насильством у сім’ї. 

За звітний період у закладах освіти району проведено 4 інструктивно-методичні наради та семінари для фахівців із виховної роботи, соціальних педагогів з питань роботи з родинами, які опинилися в складних життєвих умовах, профілактики насилля в родині та протидії торгівлі людьми. До зазначеної роботи залучаються лідери Кремінської районної дитячої громадської організації «Первоцвіт», які проводили з учнями тренінги.