Прес-центр14 вересня 2018, 14:09

В районі відзначили День працівників лісу

Щорічно в третю неділю вересня працівники лісової галузі відзначають професійне свято - День працівників лісу.
Цей день, розпочинаючи з 1993 року, відзначають всі, хто зв’язав своє життя з лісовим господарством, деревообробною і целюлозно-паперовою промисловістю.
Сьогодні в клубі лісгоспу відбулась церемонія вшанування працівників цієї галузі. Привітати колектив лісомисливського господарства з їх професійним святом прийшли голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, керівництво місцевої рятувальної частини та інші гості. 
У своєму виступі Наталя Чехута зауважила, що ліс – це головне багатство району, а якщо наш ліс в руках таких професіоналів, то можна із певністю вважати, що з нашим зеленим багатством все буде гаразд. 
Всі гості свята бажали присутнім міцного здоров'я, мирного неба, невичерпної енергії та достатку.
Серед численних відзнак різних рівнів, кращим представникам галузі були вручені Почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради. Цьогоріч їх отримали лісничий Старокраснянського мисливського лісництва Максим Гарковець, лісничий Кудряшівського мисливського лісництва Микола Онопрієнко та лісничий Серебрянського мисливського лісництва Віталій Рубан. За офіційними привітаннями прийшла черга яскравої концертної програми. 
Додамо, що господарська діяльність державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» спрямована на відтворення і розведення лісів, а також на охорону, збереження і поліпшення їх захисних функцій. Також підприємство здійснює спеціальне використання лісових ресурсів, займається переробкою деревини і сільськогосподарським виробництвом.
На підприємстві працює 220 осіб. Промислова діяльність підприємства представлена виробництвом тріски технологічної, паливних гранул (пелети) та брикетів з деревини. За січень-липень поточного року обсяг реалізованої продукції склав 14588 тис. грн.