Прес-центр14 серпня 2018, 14:08

В районній адміністрації пройшло засідання колегії

В районній адміністрації пройшло засідання колегії.

14 серпня голова райдержадміністрації Наталя Чехута провела засідання колегії. На ній були розглянуті наступні питання: виконання бюджету Кремінського району за І півріччя 2018 року, виконання заходів Програми розвитку туризму в Кремінському районі  на 2017-2018 роки за ІV квартал 2017 року та І півріччя 2018 року, хід виконання районної цільової Програми розвитку екологічної мережі Кремінського району на 2014-2020 роки, хід виконання районної Програми індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки, хід виконання районної цільової соціальної Програми «Освіта Кремінщини » на 2017-2020 роки.

Як відзначила заступник фінансового управління РДА Наталія Клєсова, за І півріччя 2018

року до загального фонду районного бюджету надійшло 202 002,5 тис. грн., що становить 98,5 відсотка до затвердженого з урахуванням змін обсягу доходів за звітний період. У порівнянні до аналогічного періоду 2017 року темпи надходження до районного бюджету зросли на 28 відсотків або на 44 244,7 тис. грн.

В цілому, виконання бюджету  району за перше півріччя характеризується позитивними тенденціями. Виняток – дві сільські ради, які не виконали власні бюджети. У зв’язку із цим голова РДА дала доручення фінансовому управлінню надати виконавчим комітетам цих рад додаткові рекомендації по збалансуванню основного фінансового документу та перевірити згодом їх виконання.

Розглядаючи останнє питання порядку денного, Наталя Чехута відмітила, що в сфері освіти Кремінського району відбулось багато якісних і кількісних змін. Та все ж хотілось би звернути увагу на необхідності проведення моніторингу у двох напрямках: визначення стратегічних напрямків розвитку мережі освітніх закладів району, як з урахуванням  демографічної ситуації, так і в умова  проведення децентралізації, а також додатково проаналізувати контингент педагогічних працівників з тим, щоб забезпечити викладання навчальних предметів на рівні затверджених освітніх  стандартів.

За підсумками колегії видані відповідні розпорядження голови райдержадміністрації.