Прес-центр30 березня 2020, 09:03

В умовах вимушеної самоізоляції існують значні ризики загострення в суспільстві проблеми домашнього насильства

В умовах вимушеної самоізоляції існують значні ризики загострення в суспільстві таких проблем, як неналежне виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю, наркотичних засобів, домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми. Крім того відбувається зміна режиму роботи закладів інституційного догляду та виховання дітей, закладів освіти та дитячих садків.

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та задля запобігання захворюваності на коронавірусу COVID-19 серед дітей, які перебувають у прийомних сім`ях, у дитячих будинках сімейного типу, сім`ях опікунів/піклувальників та діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, служба у справах дітей посилила роботу щодо  захисту прав дітей під час карантину.

Спеціалістами служби у справах дітей разом з фахівцями  районного  ЦСССДМ спільно з працівниками Кремінського ВП ГУНП в Луганській області, районним педіатром відвідано 4 сім’ї за місцем проживання.

В телефонному режимі спеціалістами служби у справах дітей,  ведеться консультування  опікунів та піклувальників, прийомних батьків та вихователів дитячих будинків сімейного типу щодо виконання карантинних заходів для запобігання захворюваності на коронавірусу COVID-19.

З 26 березня 2020 року для підтримки прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу  стартувала психологічна онлайн -  платформа. Цей потужний ресурс психологічної підтримки розрахований для прийомних батьків, батьків-вихователів, усиновлювачів, опікунів та людей, що планують усиновити дитину, який особливо необхідний під час карантину та в умовах загрози епідемії коронавірусу. Ініціатором виступило СОС Дитячі Містечка Україна. Психологи та психотерапевти організації проведуть індивідуальні консультації в онлайн - режимі. Кожна консультація індивідуальна і відбуватиметься по Skype, тривалість 30 хвилин. В умовах підвищеної тривожності через загрозу епідемії коронавірусу та продовження карантинних обмежень до 24 квітня такі консультації допоможуть стабілізувати психоемоційний стан та уникнути тривожності. Зареєструватися на індивідуальну консультацію можна за  посиланням.